ΠΡΩΤΑ


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Χαλάζι χτύπησε την Κεντρική Μακεδονία ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Στη μέση κατηγορία επικινδυνότητας η μισή χώρα ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ Δοκιμαστικός σωλήνας για το “Δόγμα του Σοκ” η Ελλάδα

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Θα τρελαθούμε εντελώς!

Συγνώμη για τον τίτλο, αλλά άκουγα τον Αργύρη Αργυριάδη, υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α Θεσσαλονίκης, που μιλούσε για το μέλλον της Θεσσαλονίκης και παραλλήλιζε την πόλη με τη Βαρκελώνη, που έγινε κόσμημα. Θα του εξηγήσω, λοιπόν, πως στην Βαρκελώνη έπεσε πολύ και κρατικό χρήμα, για τους Ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που εδώ ΔΕΝ έγινε. Γιατί το κρατικό χρήμα των Ολυμπιακών Αγώνων κατευθύνθηκε στα τσιμεντένια κουφάρια της Αθήνας,
στο αναπαλαιωμένο Καυτανζόγλειο που δεν παίρνει την έγκριση της Ουέφα για αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια κλειστή πισίνα στο Χαριλάου και σε ένα τριώροφο λυόμενο στην Τούμπα. Αυτά.
Αυτό το ίδιο κράτος έδωσε κάτι ψιλά για ένα κουτσουρεμένο μετρό, επί Νέας Δημοκρατίας και τα ΄κοψε επί ΠΑΣΟΚ και έδωσε, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων κάποια χρήματα για να αποκτήσει η πόλη πάρκα στην παραλία κι ένα δημαρχιακό μέγαρο, το οποίο δεν παραδιδόταν από τον εργολάβο επειδή το ίδιο αυτό κράτος δεν έδινε τις δυο τελευταίες δόσεις που χρωστούσε.
Από την άλλη, βέβαια, το κράτος επί Σημίτη (και πιο πριν επί Παπανδρέου) έδωσε χρήματα για να κτισθεί ένα τεράστιο Μέγαρο Μουσικής και να μετατραπεί κι αυτό σε τσιμεντένιο κουφάρι, αφού φέρνει παραστάσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν οι 35 τσιμισκάκηδες που έχουν να δώσουν 100 ευρώ για μια παράσταση. Μάλιστα, δεν έχει μία για να το συντηρήσει και φέρνει παραστάσεις από το εξωτερικό, κάνοντας τον μάνατζερ, για να μην του βάλει οριστικό λουκέτο.
Το ίδιο αυτό κράτος παρέδιδε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις περίφημες "Νύχτες Πρεμιέρας" στήνοντας δύο παρόμοια φεστιβάλ σε μία χώρα 10.000.000 ανθρώπων (κι ήταν μοιραίο να προοδεύσει το φεστιβάλ της πρωτεύουσας).
Την ίδια στιγμή, ένας στους δύο Θεσσαλονικείς ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ! Για ποια ετυμηγορία, λοιπόν, μιλούσε; Για του ενός στους δύο; Γιατί αγαπητέ κύριε Αργυριάδη, αν διαβάσουμε σωστά το αποτέλεσμα των εκλογών, θα δούμε ότι πρώτευσε ο φραπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου