ΠΡΩΤΑ


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Χαλάζι χτύπησε την Κεντρική Μακεδονία ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Στη μέση κατηγορία επικινδυνότητας η μισή χώρα ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ Δοκιμαστικός σωλήνας για το “Δόγμα του Σοκ” η Ελλάδα

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Λαθρομετανάστες: Νομιμοποιήστε τους ή διώξτε τους!

Γράφει ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ*

Η χρεωκοπία της (μη) πολιτικής του ελληνικού κράτους για την μετανάστευση είναι απόλυτη και αυταπόδεικτη. Τις συνέπειές της πληρώνουν πάμπολλοι έλληνες και αλλοδαποί στην πατρίδα μας. Με, χωρίς προηγούμενο, αρνητικές συνέπειες στις συνθήκες της ζωής όλων μας: ανασφάλεια, απαξίωση και επιδείνωση της κατάστασης στις πόλεις και τα χωριά μας.
Η κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση, οφείλει να χαράξει πολιτική και να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που επιβαρύνει όλο και περισσότερο την ελληνική κοινωνία. Να δώσει λύση απλή, έντιμη και δίκαιη. Άμεση πιστοποίηση της νομιμότητας όσων αλλοδαπών την δικαιούνται, ορισμός χρονικής προθεσμίας και όρων νομιμοποίησης των υπολοίπων, επαναπροώθηση όσων από τους τελευταίους αποφύγουν να συμμορφωθούν. Αυτά είναι τα τρία βασικά στοιχεία μιας τέτοιας λύσης.
Κάθε περαιτέρω πολιτική απραξία είναι αδικαιολόγητη. Και είναι, ασφαλώς, απαράδεκτη η παραπολιτική απόπειρα απεμπόλησης των ευθυνών και μετάθεσής τους σε κομματικούς αντιπάλους ή, ακόμα περισσότερο, σε κρατικές υπηρεσίες και όργανα. Είναι αυτή ακριβώς η αλλοτρίωση που απογοητεύει τον λαό, επωάζει την πολιτική απάθεια και έχει, ως τελικό αποτέλεσμα, την ίδια την αποχή, ακόμα και από κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες, όπως αυτή της αντιπροσώπευσης.

*Ο Παντελής Οικονόμου είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην Βουλευτής Α Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου